Afstand werkgevers en werkzoekenden verkleind

Ik werd geïnterviewd door De Ware Tijd en vandaag verscheen dat interview in de krant.

Hieronder kun je het in haar geheel bekijken:

Afstand werkgevers en werkzoekenden verkleind

Paramaribo – “Mensen moeten eenvoudiger aan een baan kunnen komen. Daarom ben ik een website gestart waar werkgevers en werknemers eenvoudig met elkaar in contact kunnen komen”, zegt Navin Poeran.

Sinds begin februari beheert hij de website www.freelance.sr. Wat is freelance.sr? ‘Heeft u een nieuw ontwerp voor uw website nodig? Een vertaling of correctie van een stuk tekst? Advies over de aanleg van een netwerk? Ontwikkeling van een database of applicatie? Of bent u juist op zoek naar een nieuwe opdracht die bij uw expertise past? Met Freelance.sr heeft u in no time een oplossing!’ zo wordt de dienst geïntroduceerd op de website. Hoewel er geen officiële launch heeft plaatsgevonden zijn de reacties bijzonder goed.

“Er zijn al zeker 140 dienstverleners.”De site kreeg bekendheid door onder meer mond-tot-mond reclame, blogs en door sociale media als Facebook en Twitter.  Er zijn verschillende projectgroepen te vinden. Het idee om zo een website te beginnen ontstond in 2008. Poeran die zelf als freelancer werkte, ondervond problemen bij het vinden van een geschikte baan. De websitebeheerder wil niet kwijt hoeveel geld hij in zijn nieuwe bezigheid heeft gestopt, maar hoopt dat hij een bijdrage levert waardoor werkzoekenden gemakkelijk een baan vinden en opdrachtgevers geschikte kandidaten krijgen.

Opdrachtgevers kunnen gratis hun advertenties plaatsen, terwijl van werkzoekenden mogelijk in de toekomst wel een vergoeding zal worden gevraagd. Maar zover is het nog niet. Voorlopig kan iedereen vrij reageren op projecten. Poeran benadrukt dat privacy gewaarborgd is. Alleen de werkzoekende en opdrachtgever staan met elkaar in contact.-.

Bron:
Afstand werkgevers en werkzoekenden verkleind (inloggen vereist)