Surinamers solliciteren het liefst via e-mail

Vandaag verscheen een artikel over hoe Surinamers het liefst solliciteren op Starnieuws. Dit onderzoek is door Freelance.sr zelf uitgevoerd.

Hieronder kun je het lezen:

 

912f049e78b650d9e0cc69ff945b55b5.jpg

57% van de mensen solliciteert het liefst online.

Meer dan de helft van de Surinamers solliciteert het liefst via e-mail. Dit blijkt uit een peiling gedaan op Facebook, door www.Freelance.sr.

Aan deze peiling deden 1.238 mee. Hoewel solliciteren via e-mail het meest geliefd is, stuurt nog een groot deel graag een brief.

Dat meer dan de helft liever per e-mail solliciteert, is niet vreemd. In Suriname wordt het internet tegenwoordig niet alleen gebruikt voor ontspanning, maar ook in de professionele sfeer. Zoals in dit geval bij het zoeken naar een baan.

Eenvoudig en snel

“Surinamers besteden tegenwoordig ook meer tijd online dan vroeger, dus het is normaal dat ze dan ook gewoon online solliciteren. Daarnaast is het veel eenvoudiger voor bedrijven om sollicitatiebriefjes te verwerken in een systeem, wanneer dit digitaal is bezorgd”, zegt Navin Poeran, de oprichter van Freelance.sr.

Het gebruik van een online sollicitatieformulier is niet erg populair, slechts 5% zegt dit te gebruiken – terwijl dit juist idealer is voor werkgevers. Via een sollicitatieformulier kun je namelijk gericht vragen stellen, die nodig zijn bij de selectie. Bij een e-mail met cv als bijlage, kan het voorkomen dat dit niet voldoende gegevens bevat. Aangezien elk cv anders is, kun je zorgen dat in het geval van een online sollicitatieformulier, de gegevens van de kandidaten identiek zijn.

Bron:
Surinamers solliciteren het liefst via e-mail