4 vakantiejob tips

Dit artikel verscheen op Boks.sr op 10 juli 2014.

Freelance.sr biedt niet alleen vacatures voor baanzoekende, maar heeft ook tips en tricks die je zou kunnen gebruiken. Deze zijn niet alleen handig voor vakantiejobbers, maar voor een ieder die werk zoekt. En dat is best wel een challenge. Navin deelt met ons zijn 4 ultieme tips:

  1. Stuur geen open sollicitatie. Probeer zo gericht als mogelijk te solliciteren. Bedrijven hebben geen tijd om voor je na te gaan wat de ideale positie of functie voor jouw zal zijn. Dat weet jij het best. Het aangeven waarin jij goed bent en wat je kwaliteiten zijn helpt ze een heel stuk op weg.
  2. Laat je CV goed screenen. Stel je CV zo goed mogelijk op en laat het niet alleen screenen op spelling en grammaticale fouten, maar ook op je format. Je opbouw van je CV geeft ook aan hoe goed je kan omgaan met de computer.
  3. Ga op LINKEDIN. Een ideale social media site om op te gaan netwerken. Zoek contact op met verschillende bedrijven en plaats op je Header profile op Linkedin, dat je opzoek bent naar en baan.
  4. Netwerken. KKF heeft elke dinsdag avond een ondernemersavond, waar verschillende bedrijven een lezing houden. Het staat open voor een ieder, dus meld je gerust aan. Je leert er niet alleen iets bij, maar je komt zo ook fysiek in contact met de bedrijven en ondernemers.

Dit artikel verscheen eveneens op 10 juli 2014 op Boks.sr en geldt als een inleiding voor de bovenstaande:

We hebben allemaal dromen over onze carrière, maar die laten uitkomen is soms heel lastig. Vakantiewerk is vaak de eerste keer dat we met een baan in aanraking komen. In het filmpje zie je wat de top 3 vakantie jobs zijn van 3 studenten, en waarom ze vakantiewerk willen doen. Maar het is niet altijd even makkelijk om een vakantiebaan te vinden die je leuk vindt.

Navin Poeran van Freelance.sr weet alles over het vinden een job, want hij is een van de eerste ondernemers die een online vacaturebank begon in Suriname. Die is uitgegroeid tot een van de grootste in ons land.

“Vaak is de vraag veel groter dan het aanbod,” begint Navin. “Dat zie je bij administratieve baantjes, die zijn erg in trek bij jongeren. Op onze website zie je wanneer er een vacature voor administratie komt te staan, en in enkele dagen door ruim 600 mensen naar gekeken wordt. Deze banen liggen dus niet voor het oprapen en nog minder voor vakantiejobbers. Jobs zoals magazijnmedewerker en het filen van stapels papierwerk worden meestal naar jongeren en vakantiejobbers toegeschoven, dus eigenlijk de dirty jobs en daar leer je inderdaad niet veel van.”

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=882dljWhxcY

Bron: http://www.boks.sr/2014/07/10/hello-world/