Deze vacature is verlopen.

Eindredacteur bij Boks.sr

Boks.sr zoekt voor zijn redactie in Suriname een

Eindredacteur

m/v voor 40 uur per week, standplaats Paramaribo

Boks.sr is een internetplatform voor young professionals (18-25 jaar) in Suriname. Boks.sr biedt een veilige plek voor discussies over thema’s als werk, opleiding, geld, milieu, relaties en gezondheid. Met als doel bij te dragen aan de verbetering van de meningsvorming en meningsuiting onder de doelgroep. Via actuele stellingen worden jongeren uitgenodigd en geprikkeld tot debat. Deze stellingen zijn dagelijks te horen op Radio 10 en er kan zowel via de website als Facebook op worden gereageerd.

Functie-inhoud
Als eindredacteur geef je leiding aan de redactie op een coachende manier. Je brengt je kennis en ervaring op inspirerende wijze over aan de redacteuren. Je voert de eindredactie over alle journalistieke producten en je coördineert en bewaakt de plaatsing op de verschillende platforms. Daarnaast lever je ideeën en invalshoeken voor de stellingen en onderwerpen op de platforms. Ook verbeter je de inzet van de verschillende platforms.
Je houdt je continue op de hoogte van ontwikkelingen binnen de leefwereld van de doelgroep. Je stimuleert de conversatie via social media. In samenwerking met de betrokken medewerkers draag je zorg voor een goede marketing van de producten van de redactie en adviseer je de projectleider over de mogelijkheden en kansen op het gebied van sales en samenwerking. Je ontwikkelt met het team en eventuele partnerorganisaties waar mogelijk nieuwe cross- en multimediale (programma)ideeën en concepten.

Functie-eisen

  • Een opleiding op HBO-niveau;
  • Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een mediabedrijf;
  • Aantoonbare journalistieke vaardigheden;
  • Volledig thuis in het gebruik van social media als Facebook en Twitter;
  • Bekend met ondersteunende software (Hootsuite, Tweetdeck, Google Analytics);
  • Beschikt over een groot netwerk onder jongeren in Suriname;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Het betreft een contract voor bepaalde tijd, van 1 december 2013 tot 1 april 2014. Verlenging van het contract is, bij goed functioneren, mogelijk. Graag ontvangen we je sollicitatie (motivatiebrief en CV) voor maandag 21 oktober. Uw sollicitatie kunt u sturen naar ons via deze website. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week na 21 oktober 2013.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Sharmila Ramadhin, 8822243, of per email met Ivette Forster, ivetteforster@hotmail.com
Boks.sr wordt ondersteund door Radio Nederland Wereldomroep, werkt samen met Radio10 en de AHKCO en is gevestigd in Paramaribo, Stadionlaan 10.