Deze vacature is verlopen.

Conversatiemanagers bij Boks.sr

Boks.sr zoekt voor zijn redactie in Suriname

junior conversatieredacteuren m/v op freelance basis
voor minimaal 24 uur per week, standplaats Paramaribo

Boks.sr is een internetplatform dat zich richt op young professionals (18-25 jr) in Suriname. Zij krijgen op de website gelegenheid tot het uitwisselen (en opvragen) van informatie over de onderwerpen die voor young professionals van belang zijn. Op de Facebook-pagina van boks.sr staat dagelijks een stelling waarop kan worden gereageerd.

Boks.sr wil een veilige plek bieden voor discussies over thema’s als economie, milieu, opleiding, werk en gezondheid. Met als doel bij te dragen aan de verbetering van de meningsvorming en meningsuiting onder de doelgroep.

De site wordt in Suriname gebouwd, onderhouden en inhoudelijk gevuld door een Surinaamse redactie. Boks.sr wordt ondersteund door Radio Nederland Wereldomroep, werkt samen met Radio10 en de AHKCO en is gevestigd in Paramaribo.

Functie-inhoud

Als conversatieredacteur gebruik je actief en innovatief de social media in het doelgebied Suriname, waardoor je bij de doelgroep reactie en discussie ontlokt, stimuleert en modereert. Je vindt via social media potentiële bezoekers en bindt de actuele bezoekers. Je stelt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen t.a.v. de doelgroep. Je verdiept je in stromingen, trends, feiten en achtergronden, onderhoudt daartoe contacten met een relevant netwerk. Je volgt de nieuwsontwikkelingen, evenals de berichtgeving via de media en beoordeelt deze ontwikkelingen op relevantie.

Als conversatieredacteur draag je proactief suggesties voor stellingen, uitgewerkte verhaalideeën en voorstellen aan die van toegevoegde waarde zijn, in de vorm van service, informatie en optimaal gebruik van social media. Een belangrijk deel van die ideeën en voorstellen haal je uit de doelgroep zelf.

Je overlegt met de eindredacteur over de te maken onderwerpen. Je verzorgt de (administratieve) nazorg c.q. afwikkeling van eigen producties alsook de archivering.

Functie-eisen

·         Een opleiding op (minimaal) HBO-niveau;

·         Volledig thuis in het gebruik van social media als Facebook en Twitter;

·         Bekend met ondersteunende software (Hootsuite, Tweetdeck, Google Analytics);

·         Ervaring met online marketing;

·         Beschikt over een groot netwerk onder jongeren in Suriname;

·         In staat om de conversatie met en binnen doelgroep via social media te initiëren, activeren en optimaliseren;

·         Vermogen om creatieve ideeën om te zetten in concrete multimedia- en (web)verhalen;

·         Vermogen om collega’s pro actief te begeleiden bij het gebruik van social media;

·         Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

 

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw drs. Sharmila Ramadhin, 8822243, of per email bij Henny de Vos, henny@boks.sr

Aanbod

De baan begint op 1juli en is – bij gebleken geschiktheid – in elk geval voor een half jaar. Verlenging van de werkafspraken is mogelijk.

Solliciteren
Graag ontvangen we je sollicitatie (motivatiebrief en cv) voor zaterdag 22juni. Die kun je via deze site naar ons sturen. De sollicitatiegesprekken vinden eind juni plaats.